Η Apple συστήνει τον Λίαμ: To ρομπότ εξολοθρευτή των Ιphone

Η Apple πρωτοπορεί και πάλι αφού παρουσίασε ένα ρομπότ με οικολογική συνείδηση το οποίο αναλαμβάνει τη διάλυση παλαιότερων iPhone της εταιρείας.

Η εταιρία της Apple, σύστησε τον Liam, όπως ονομάζεται το ρομπότ, στο ευρύ κοινό το οποίο έχει την ικανότητα να αποσυναρμολογεί τις παλαιότερες συσκευές, να αναγνωρίζει τα επιμέρους εξαρτήματα και να τα διαχωρίζει έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να

ανακυκλωθούν.

Ο Liam, ωστόσο, είναι σε θέση να αφαιρέσει το κοβάλτιο και το λίθιο από τις μπαταρίες των συσκευών, να ταξινομήσει τον χρυσό από τον χαλκό από την κάμερα και να εξαγάγει τον άργυρο και τον λευκόχρυσο από την «μητρική» πλακέτα ενός iPhone.

Η παρουσίαση του ρομπότ έγινε από την αντιπρόεδρο της Apple, Lisa Jackson, η οποία παράλληλα παρουσίασε τους στόχους της Apple σχετικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως ανέφερε η Jackson, η Apple έθεσε πριν από δύο χρόνια σαν στόχο την χρήση σε ποσοστό 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε όλες τις εγκαταστάσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, το 93% αυτών των εγκαταστάσεων χρησιμοποιεί ενέργεια που προέρχεται από πηγές όπως ο ήλιος, ο άνεμος ή το νερό.

Εν κατακλείδι, επισημάνθηκε ότι το 99% των συσκευασιών της εταιρείας πλέον προέρχεται από χαρτί που έχει υποστεί διαδικασία ανακύκλωσης.

Πηγή: mashable

Keywords
Τυχαία Θέματα