Η 1η Κύπρια που κατέλαβε θέση Γενικού Διευθυντή σε Κομισιόν

Η Θέμις Χριστοφίδου θα είναι η νέα Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Κομισιόν και είναι η πρώτη Κύπρια υπήκοος που φτάνει στο κορυφαίο επίπεδο της διοίκησης στη διάρθρωση της Κομισιόν.

Η Θέμις Χριστοφίδου από τον Νοέμβριο του 2014 είναι επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη. Αφού υπηρέτησε στην Κομισιόν για πάνω από 17 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης

της θέσης που κατείχε ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένης του καμπινέ της πρώην Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, που ήταν υπεύθυνη για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, "η κ. Χριστοφίδου μπορεί να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη της στη νέα της θέση και για την εφαρμογή των συμπερασμάτων της Διάσκεψης Κορυφής του Γκέτεμποργκ για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό", αναφέρει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση.

Ενδεικτική της επιτυχίας της δουλειάς της ομάδας Επ. Στυλιανίδη, η τοποθέτηση της Θέμις Χριστοφίδου ως ΓΔ Κομισιόν

Ενδεικτική της επιτυχίας της δουλειάς όλης της ομάδας του Επιτρόπου Στυλιανίδη, είναι η τοποθέτηση της Θέμις Χριστοφίδου ως πρώτης κυπριακής υπηκοότητας, Γενικής Διευθύντριας της Κομισόν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές που έχουν πολύ καλή γνώση της διοικητικής διάρθρωσης της Κομισιόν, αλλά και του σκεπτικού της απόφασης του Κολεγίου, αναφέρουν ότι η Θέμις Χριστοφίδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της πολιτικής διαχείρισης κρίσεων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κομισιόν, διά του ρόλου της ως επικεφαλής του "καμπινέ" του Επιτρόπου Στυλιανίση.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η επιλογή δεν έγινε "καθόλου τυχαία" και πως ο Πρόεδρος συνεκτίμησε την πορεία της Θέμις Χριστοφίδου στο κρίσιμο διάστημα της θητείας της Κομισιόν Γιούνκερ - που ως γνωστόν η ΕΕ χτυπήθηκε από την πολυκρίση (οικονομία, brexit, μεταναστευτικό κτλ). Γενικώς η εξέλιξη θεωρείται "επιτυχία της Κύπρου".

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Κομισόν σημειώνει, ότι η Θέμις Χριστοφίδου θα είναι η νέα Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Κομισιόν και είναι η πρώτη Κύπρια υπήκοος που φτάνει στο κορυφαίο επίπεδο της διοίκησης στην διάρθρωση της Κομισιόν.

Η Θέμις Χριστοφίδου από τον Νοέμβριο του 2014 είναι επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη. Αφού υπηρέτησε στην Κομισιόν για πάνω από 17 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της θέσης που κατείχε ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένης του καμπινέ της πρώην Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου που ήταν υπεύθυνη για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, "η κ. Χριστοφίδου μπορεί να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη της στη νέα της θέση και για την εφαρμογή των συμπερασμάτων της Διάσκεψης Κορυφής του Γκέτεμποργκ για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό", αναφέρει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Επίτροπος Έττινγκερ που ανακοίνωσε ότι μετά από 14 έτη στην ΕΕ "η Κύπρος πέτυχε".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα