Γ.Περδίκης:Δεν νομιμοποιείται ο Δημητριάδης να κάνει κριτική

Βαρύτατες οι ευθύνες του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, για όσα έγιναν στην Κύπρο την περίοδο του "κουρέματος" των καταθέσεων, αλλά και την περίοδο πριν, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα, ξεκαθάρισε ότι "αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα τόσο με τη συμπεριφορά όσο και με τη στάση του Πανίκου Δημητριάδη,

αλλά και τις λανθασμένες αποφάσεις κατά την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας".

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, "ο κ. Δημητριάδης φέρει ευθύνη τόσο σε σχέση με το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σημείο στο οποίο φέρει τεράστιες ευθύνες και η κυβέρνηση φυσικά".

Του καταλογίζει ευθύνες και για σειρά λαθών που έγιναν επί διακυβέρνησης Χριστόφια, τονίζοντας ότι πρόκειται για τραγικά λάθη, για τα οποία ο κ. Δημητριάδης θα έπρεπε να είναι εγκαλούμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

"Ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση όταν το βάρος των λαθών ήταν τεράστιο, πήρε και μια βαριά αποζημίωση σε τράπεζες της Αγγλίας".

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι "καμιά διερεύνηση δεν γίνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα".

Σε ερώτημα κατά πόσο η Βουλή έχει ευθύνες, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι σαφώς και έχει ευθύνες, ωστόσο ο κ. Δημητριάδης, από τη θέση στην οποία βρίσκεται, δεν νομιμοποιείται να κάνει κριτική".

Σε σχέση με την επιλογή στήριξης του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Περδίκης τόνισε ότι ο μόνος που μπορεί να παλέψει με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει αλλαγή διακυβέρνησης, είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα