Γ.Ομήρου: Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ευλογία για την Κύπρο

Ευλογία για την Κύπρο υπήρξε η παρουσία του Γιάννου Κρανιδιώτη στην ελληνική πολιτική κονίστρα, με τις ιδιότητες του συμβούλου του Αντρέα Παπαντρέου στην αρχή και αργότερα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, του Υφυπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου στην εκδήλωση μνήμης και τιμής του Δ.Ο.Β.Ε για το Γιάννο

Κρανιδιώτη με τη συμπλήρωση δεκαοκτώ χρόνων
από το θάνατο του Κρανιδιώτη.

Γιάννος Κρανιδιώτης δεν υπήρξε απλώς ο ακούραστος αγωνιστής των δικαίων του Ελληνισμού, της Ελλάδα και της Κύπρου. Δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος μαχητής και πρωταγωνιστής για το Κυπριακό μέσα στον ελλαδικό χώρο και ακούραστος εργάτης για την εκπλήρωση του μεγάλου οράματος για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κρανιδιώτης ήταν κυρίως ο οραματιστής των μεγάλων αλμάτων και των ανοικτών οριζόντων για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων" είπε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι ο Γιάννος Κρανιδιώτης έβλεπε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ως μια εξέλιξη που θα μείωνε τους κινδύνους από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και θα δημιουργούσε ευνοϊκό κλίμα για πιέσεις προς την κατοχική δύναμη και συμπλήρωσε "δεκατρία χρόνια μετά την ένταξη πρέπει να υπάρξει προβληματισμός, πόσο αυτή η σωστή διαπίστωση οδήγησε στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δόθηκαν".

Ο κ. Ομήρου συνέχισε λέγοντας ότι σήμερα, δεκαοκτώ χρόνια μετά το θάνατό του Γιάννου Κρανιδιώτη, βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους για το εθνικό μας μέλλον και είπε ότι είναι επιτακτική αναγκαιότητα να υπάρξει ανασκευή λανθασμένων χειρισμών.

Γιάννος Κρανιδιώτης που υπηρέτησε την Κύπρο και τον Ελληνισμό σε μια πατριωτική πορεία, παρακολουθεί τη σημερινή δική μας πορεία απαιτητικά. Με το πάντα μειλίχιο ύφος του αλλά συνεπής και ασυμβίβαστος αγωνιστής σε θέματα αρχών και προάσπισης εθνικών δικαίων. Χρέος μας προς την αγέραστη μνήμη του η συνέχιση του αγώνα για δίκαιη λύση εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό θα ’ναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Γιάννο Κρανιδιώτη" κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα