Γνωστός αθλητής ο 46χρονος που πνίγηκε στον Ακάμα (pic)

Γνωστός αθλητής στη Ρωσία ήταν ο 46χρονος Andrey Turukhano, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάδυσης με ψαροντούφεκο στην περιοχή της Λάρας στον Ακάμα την Παρασκευή (21/9).

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο 46χρονος ήταν πρωταθλητής στην υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο ενώ ήταν αρχηγός της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης λήφθηκε

πληροφορία που αφορούσε σε αγνοούμενο άτομο στην θαλάσσια περιοχή Λάρας.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας δυνάμεις διάσωσης και συγκεκριμένα ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου και ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας, ενώ στο σημείο έσπευσε επίσης ταχύπλοο σκάφος με εθελοντές.

Το αγνοούμενο άτομο εντοπίστηκε από τα ταχύπλοα σκάφη αναίσθητο στην επιφάνεια της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους διασώστες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου και τους εθελοντές. Το άτομο παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σύζυγος του 46χρονου που βρίσκονταν στο μικρό φουσκωτό σκάφος την ώρα του επεισοδίου και σε 300 μέτρα περίπου από την ακτή ανέφερε στην Αστυνομία ότι ο σύζυγος της έπεσε στην θάλασσα με την στολή και το ψαροτούφεκο του, χωρίς ωστόσο να φέρει φιάλη οξυγόνου.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε νεκροψία επί της σορού του και σύμφωνα με τα ευρήματά της ο θάνατός του 46χρονου οφείλεται σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Andrey Turukhano είχε συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα που αφορούσαν την υποβρύχια αλιεία, ενώ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα