Γνώρισε τους πρόσφυγες. Πάρε θέση κατά του ρατσισμού

H εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από νέες και αναπάντεχες προκλήσεις, όπως συμβαίνει για παράδειγμα αυτή την περίοδο με την πανδημία και τον κορωνοϊό. Μια βασική οικουμενική αρχή είναι για κάθε κοινωνία να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με αλληλεγγύη και συνοχή, χωρίς διακρίσεις. Δίνουμε προσοχή σε αυτούς που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κοινωνικό αποκλεισμό, είτε είναι ντόπιοι, είτε προέρχονται από άλλες χώρες και ζουν ανάμεσά μας.

Αυτό σημαίνει σεβασμός και αποδοχή των «άλλων», ανεξάρτητα από την φυλή,

την καταγωγή, την θρησκεία.

Η εκστρατεία "Aware" απευθύνεται στην κυπριακή κοινή γνώμη με πολλαπλά μηνύματα για καταπολέμηση της ξενοφοβίας. Η Κύπρος φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους από άλλα μέρη του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι πρόσφυγες, οι αιτητές ασύλου και οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στο νησί μας.

Η εκστρατεία μας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δεν βοηθούν οι υπεραπλουστεύσεις και τα στερεότυπα. Χρειάζεται γνώση γύρω από το μεταναστευτικό φαινόμενο και το άσυλο. Χρειάζεται επίσης ανοικτή καρδιά!

Ο ρατσισμός δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο.

Είναι άκρως αντικοινωνικό. Άδικο και αχρείαστο.

Βίντεο 3:

Keywords
Τυχαία Θέματα