Γιούνκερ: Είμαστε ταγμένοι στο καθεστώς κυρώσεων της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να «ενεργήσει κατάλληλα» εάν δεν ληφθούν επαρκώς υπόψη τα συμφέροντά της στο νέο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Η ΕΕ είναι απόλυτα ταγμένη στο καθεστώς κυρώσεων της Ρωσίας. Ωστόσο, η ενότητα της Ομάδας των 7 (G7) στο θέμα των κυρώσεων και η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων, είναι στο κέντρο του να διασφαλίσουμε την πλήρη εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ.

Αυτός είναι ένας βασικός στόχος που η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμμερίζονται.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να έχει ακούσιες μονόπλευρες συνέπειες που επηρεάζουν τα συμφέροντα της ΕΕ στην ενεργειακή ασφάλεια. Για αυτό τον λόγο, η Κομισιόν κατέληξε σήμερα ότι εάν οι ανησυχίες μας δεν ληφθούν επαρκώς υπ' όψιν, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε κατάλληλα εντός ημερών. Το να βάζει κανείς ‘Πρώτα την Αμερική’, δεν μπορεί να σημαίνει ότι τα συμφέροντα της Ευρώπης μπαίνουν στο τέλος», δήλωσε ο Γιούνκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Ένωση, επί του παρόντος, αναφέρει τις ανησυχίες της για το θέμα με τις ΗΠΑ και τους εταίρους της, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Κομισιόν θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία στις ΗΠΑ και την επακόλουθη εφαρμογή του νομοσχεδίου και θα δράσει άμεσα εάν και όταν χρειαστεί», ανέφερε η Επιτροπή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα