Γιορτή Αγ.Μαρίνας - Λειτουργίες στην Κυθρέα και στη Δερύνεια

Με δάκρυα στα μάτια δεκάδες πρόσφυγες της Κυθρέας βρέθηκαν ξανά στο κατεχόμενο χωριό τους, με άδεια του Αττίλα, για να προσευχηθούν, στη χάρη της Αγίας Μαρίνας, προστάτιδας των βρεφών.

Της λειτουργίας προέστη ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από άλλους ιερείς.

Ο εσπερινός άρχισε στις 5:30 το απόγευμα, παρουσία αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Δήμου Αιγάλεω , Ελλάδος, με επικεφαλής τον Δήμαρχό του Δημήτρη Μπίρμπα.

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα των Κυθρεωτών, οι οποίοι άναψαν ξανά κερί και προσευχήθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία χρησιμοποιείται

σήμερα ως χοροδιδασκαλείο, ενώ δίπλα της ανεγέρθη τζαμί.

Στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Κυθρέα για τελέστηκε λειτουργία για πρώτη φορά μετά την Τουρκική Εισβολή το 2009, ανήμερα της γιορτής της Αγίας.

Εσπερινός και λειτουργία τελέστηκαν χθες και σήμερα το πρωί στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας.

Εκατοντάδες πιστοί παρεβρέθηκαν στον Ιερό Ναό, για να ανάψουν ένα κερί στην Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα προστάτιδα των βρεφών. Οι θυμησες των πιστών ταξίδεψαν 43 χρόνια πίσω όταν μαζί με άλλους χωριανούς τους και κατοίκους των γύρω περιοχών πανηγύριζαν τη χάρη της.

Η μετάβαση των πιστών προς το βυζαντινό ξωκλήσι έγινε με ιδιωτικά οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα