Γιολίτη:H Σύμβαση της Κων/πολης να υιοθετηθεί ακέραια σε άλλους νόμους

Την υιοθέτηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης σε άλλους νόμους και όχι τμηματικά θέλει να προωθήσει η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Όπως έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στο twitter, «θέση μας η Σύμβαση της Κων/πολης να υιοθετηθεί ακέραια και όχι τμηματικά σε άλλους νόμους, ώστε η Κύπρος να έχει συνεκτικό πλαίσιο το οποίο προστατεύει αποτελεσματικά τις γυναίκες και δίνει την δυνατότητα διεθνών συνεργασιών με άλλες χώρες, που προέβηκαν σε ανάλογες ενσωματώσεις».

Για

το λόγο αυτό κλήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  όλοι οι εμπλεκόμενοι από την Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουίζα Ζανέττου, η Πρόεδρος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Ερευνών και  Κοινωνικού Φύλου Τζόσι Χριστοδούλου, από το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των φύλων και από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Θέση μας η Σύμβαση της Κων/πολης να υιοθετηθεί ακέραια κ όχι τμηματικά σε άλλους νόμους, ώστε η Κύπρος να έχει συνεκτικό πλαίσιο το οποίο προστατεύει αποτελεσματικά τις γυναίκες και δίνει την δυνατότητα διεθνών συνεργασιών με άλλες χώρες, που προέβηκαν σε ανάλογες ενσωματώσεις 1/2 pic.twitter.com/NCNqIGL7by

— Emily Yiolitis (@emilyyiolitis) November 9, 2020

Υπενθυμίζεται πως, η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence) υπογράφτηκε το 2011, στην Κωνσταντινούπολη, γι’ αυτό και είναι γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Σκοπός της είναι η παρεμπόδιση και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και η προστασία των θυμάτων θέτοντας παράλληλα τέλος στην ατιμωρησία των δραστών.

Η Σύμβαση τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2014. Μέχρι τον Μάρτιο του 2019, είχε υπογραφεί από 46 χώρες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιολίτη H Σύμβαση, Κωνπολης,gioliti H symvasi, konpolis