Για την 1η Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη της Ηροδότου

Αναβολή για την 1η Μαρτίου του 2017 πήρε η δίκη της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τόνισε ότι η διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει άμεσα και να διεκπεραιωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού πρόκειται για παλαιά υπόθεση.

Ως εκ τούτου, την 1η Μαρτίου, στις 12:00μ., η διαδικασία θα

ξεκινήσει άμεσα, ενώ έχουν δοθεί ήδη οδηγίες από το δικαστήριο να κλητευθεί ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος είναι ο τότε ανακριτής στην υπόθεση. Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης Έφης Ηροδότου υπέβαλε αίτημα για αναβολή, με το δικαιολογητικό ότι το ογκώδες μαρτυρικό υλικό τούς δόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή και ότι από αυτό απουσιάζουν σημαντικά έγγραφα, τα οποία θα τους δοθούν σήμερα από την Αστυνομία.

Επίσης, η υπεράσπιση ανέφερε ότι ζητήθηκαν τα πρακτικά και οι καταθέσεις της προηγούμενης διαδικασίας που αφορά στην υπόθεση και γι' αυτό ζητήθηκε χρόνος από το δικαστήριο, ώστε να μελετηθούν. Από την πλευρά της η κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση, ενώ το δικαστήριο τόνισε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και πρέπει να διεκπεραιωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού πρόκειται για παλαιά υπόθεση.

Επιπλέον, το δικαστήριο όρισε την 6η, την 8η και τη 10η Μαρτίου του 2017 για συνέχιση της διαδικασίας. Η διαδικασία θα αρχίζει στις 11:00π.μ. Η υπόθεση της Έφης Ηροδότου μεταφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στη Νομική Υπηρεσία, για λόγους ασφαλείας.

Η 30χρονη είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας. Μέχρι την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης η κατηγορούμενη θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα