Γ.Γ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ μπορεί να συζητά με κάποιον που εξυπηρετεί τους Τούρκους;

«Είναι δυνατό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέλει να συζητήσει με κάποιον που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Τούρκων;», διερωτήθηκε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», του ΣΙΓΜΑ.

Ο κ. Κυπριανού προέβη στη σχετική δήλωση, κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της συνάντησης που θα είχε την Τρίτη (5/11) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ,

πρόσθεσε ότι για να είχε νόημα η συνάντηση, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα θέματα των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, σημείωσε, μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, το τελευταίο που θα τους απασχολούσε θα ήταν οι μεταρρυθμίσεις.

«Δεν είχε νόημα να πάω στο Προεδρικό», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έριξε και τα καρφιά του λέγοντας ότι έλαβε πρόσκληση μόνο μετά τη διαρροή της μυστικής συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, υποστήριξε πως είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει σοβαρή προσπάθεια για να μην δείξει ποιος πραγματικά είναι. «Αυτός είναι ο Νίκος Αναστασιάδης», δήλωσε.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε ότι αν αυτές στηρίζουν τον απλό κόσμο, το ΑΚΕΛ θα τις υποστηρίξει υπενθυμίζοντας τη στήριξη που παρείχε το κόμμα στο ΓεΣΥ. «Φέρτε προτάσεις που θα εξυπηρετήσουν την πλειοψηφία του κόσμου και εκεί θα είμαστε», ανέφερε.

Σε σχέση με το Κυπριακό έκανε λόγο για κούφια λόγια μεγάλα του ΔΗΣΥ που δεν έγιναν πράξεις, Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ στήριξε τη διαδικασία επωμιζόμενο πολιτικό κόστος κι αν σήμερα ασκεί κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πράττει από πατριωτικό καθήκον.

Σχολιάζοντας την εικόνα του εσωτερικού μετώπου, είπε ότι την ευθύνη για εθνική ενότητα την φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κανείς άλλος.

Ερωτηθείς για το Κυπριακό και τις επικείμενες εξελίξεις, ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την απαισιοδοξία του ένεκα και των δημόσιων τοποθετήσεων του Ν. Αναστασιάδη. «Τον παρακολουθείτε πώς συμπεριφέρεται όλη αυτή την περίοδο;», διερωτήθηκε. Και πρόσθεσε, λέγοντας, ότι συνεχώς μιλά δημόσια για αυτά που δεν θα δεχτεί κατηγορώντας την άλλη πλευρά. «Με όλο το σκηνικό όπως διαγράφεται δεν είμαι αισιόδοξος», ανέφερε. Νομίζω τα πράγματα είναι αρνητικά και μακάρι να διαψευστούμε. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη (5/11), με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λόγω των «τοξικών», όπως είπε, δηλώσεων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα