ΓεΣΥ: Αρχίζουν διάλογο με εμπλεκόμενους φορείς γιατροί και νοσηλευτήρια

Αρχίζουν διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ΓεΣΥ οι γιατροί και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, των γιατρών και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. 

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι ο Πρόεδρος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις εισηγήσεις τους, έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε η έναρξη ουσιαστικού και δομημένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους

φορείς, προς όφελος των ασθενών.

Έχουμε την αισιοδοξία, είπε, ότι τα μηνύματα μέσα από τη διαβούλευση, που θα ακολουθήσει, θα είναι θετικά και θα διασφαλιστεί η ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου.

Τα προβλήματα είναι για να λύνονται και όχι για να αξιοποιούνται προς όφελος άλλων σκοπιμοτήτων δήλωσε ο κ. Αγαθαγγέλου.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΙΝ Σάββας Καδής, ανέφερε ότι τέθηκε ως προτεραιότητα των προσπαθειών η ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου. 

Θέσαμε τους προβληματισμούς μας στον Πρόεδρο, είπε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τις επαφές θα «έχουμε καλά νέα για ασθενείς και ιατρούς. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των γιατρών και των εκπροσώπων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. 

Τόνισε ότι ο Πρόεδρος ήταν σαφής ως προς το ότι πρέπει να τηρηθεί η νομοθεσία που διέπει το ΓεΣΥ

Χαίρομαι, ανέφερε, που άλλαξε η στάση των γιατρών και θα προσέλθουν σε διάλογο με τον ΟΑΥ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα