Γερμασόγεια: Οι δράστες επέστρεψαν ξανά, σε υπεραγορά

Με κλοπιμαίο αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν, διαπράχθηκε η ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής υπεραγοράς στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

'Ενας εκ των δυο υπαλλήλων δέχθηκε κτύπημα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την υπεραγορά, όπου διαπράχθηκε η ένοπλη ληστεία, ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε πως οι δυο υπάλληλοι μετέφεραν τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου από

τα υποκαταστήματα της υπεραγοράς, όταν γύρω στις 10 το πρωί κι ενώ εισέρχονταν στο αυτοκίνητό τους, δέχθηκαν επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους, ένας εκ των οποίων οπλοφορούσε.

Οι δράστες γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο τον έναν υπάλληλο και υπό την απειλή του όπλου απέσπασαν δυο βαλίτσες που περιείχαν χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στις 80 περίπου χιλιάδες ευρώ και εγκατέλειψαν τη σκηνή με όχημα που είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο νωρίτερα σήμερα.

Από έρευνες που ακολούθησαν, το όχημα εντοπίστηκε να φλέγεται δυο περίπου χιλιόμετρα βορειότερα, είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι ο υπάλληλος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη.

Ήταν το τελευταίο υποκατάστημα της υπεραγοράς πριν γίνει η κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό ίδρυμα, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις των υπαλλήλων και είτε τους ακολουθούσαν, είτε είχαν στήσει καρτέρι πίσω από την υπεραγορά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, ένας εκ των δραστών μίλησε "σπαστά" ελληνικά και υπολογίζεται προς πρόκειται για αλλοδαπούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρηματαποστολή υπεραγορών στη Λεμεσό γίνεται στόχος ληστών με πανομοιότυπο τρόπο, και η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι τα ίδια πρόσωπα.

Ο κ.Σωτηριάδης επανέλαβε την έκκληση της Αστυνομίας προς εταιρείες που μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας. Πρόσθεσε ότι αυτό "είναι ένα θέμα το οποίο θα δούμε με τις εταιρείες αυτές, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης τέτοιων εγκληματικών πράξεων".

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα