ΓΕ: «Φωτιές» στην Πυροσβεστική – «Σεισμό» στο Γεωλογικής

Πέραν της έκθεσής του για τις Κεντρικές Φυλακές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σχετικές εκθέσεις εξέδωσε και για το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ανάμεσα στα 9 σημεία που επισημαίνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ξεχωρίζουν οι επισημάνσεις για τις υπερωρίες αλλά και για καταγγελία εναντίον μέλους της Δύναμης ο οποίος είναι διπλοθεσίτης.

Αναφορικά με την διπλοθεσία, μέλος της Πυροσβεστικής πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε την έναρξη πειθαρχικής διερεύνησης του θέματος. Το εν λόγω

μέλος υπέβαλε αίτημα πρόωρης αφυπηρέτησης από τις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο εγκρίθηκε και αποχώρησε από την Υπηρεσία.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά, λειτουργούς οι οποίοι πιθανόν να προωθούσαν άλλη ιδιωτική εταιρεία αναφορικά με εφαρμογή μηχανισμού συστημάτων. πυροπροστασίας/πυρόσβεσης. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εισηγείται διεξαγωγή διοικητικής έρευνας από λειτουργό του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά ή/και ποινικά αδικήματα και για ποιους λειτουργούς.

Υπερωρίες φωτιά στην Πυροσβεστική

Αύξηση της τάξης του 469% κατέγραψαν οι υπερωρίες του 2016. Ο λόγος της σημαντικής αύξησης είναι η πίστωση στις κάρτες του προσωπικού όλων των ημεραργιών που δεν παραχωρήθηκαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Κληθείς να απαντήσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία για το φαινόμενο αυτό, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής ανέφερε, ότι ο αυξημένος αριθμός υπερωριών οφείλεται στην μετατροπή των ημεραργιών σε υπερωρίες όλων των επαρχιών και στη μείωση του προσωπικού, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να χορηγηθεί ο οφειλόμενος ελεύθερος χρόνος.

Πράματα και θάματα στις Φυλακές-Τι εντοπίζει ο Γεν. Ελεγκτής

Σχετικά με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, ο Ελεγκτής ανάμεσα στα έξι σημεία που επισημαίνει, αυτό που ξεχωρίζει είναι οι αδυναμίες και ελλείψεις κατά τη διενέργεια δαπανών. Σημειώνεται εδώ, ότι δεν τηρείται μητρώο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, το μητρώο πληρωτέων ενοικίων δεν ήταν ενημερωμένο από τον Ιούνιο 2016.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αποστέλλει τα πορίσματα του ελέγχου, μαζί με τις εισηγήσεις του στις αρμόδιες Υπηρεσίες, για σχόλια και απόψεις, καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων εκεί και όπου χρειάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα