ΓΔ ΟΕΒ:Έντονο ενδιαφέρον για σύσταση συνδέσμων με καταλύτη την κρίση κορωνοϊού

Έντονο ενδιαφέρον για σύσταση συνδέσμων υπάρχει τους τελευταίους μήνες από μεγάλη μερίδα κλάδων επιχειρηματιών και επαγγελματιών να ενταχθούν κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα, όπως αυτή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Μιχάλης Αντωνίου, προσθέτοντας ότι καταλύτης αυτού του φαινομένου ήταν η κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και το γεγονός ότι «διαπίστωσαν πως δεν είχαν δική τους φωνή», λόγω του ότι ο κλάδος τους εντασσόταν σε ένα ευρύτερο τομέα της οικονομίας.
 

Με

αφορμή την σημερινή ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου Υδρογόνου Κύπρου (ΣΕΚ), ο κ. Αντωνίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχει «μεγάλο ενδιαφέρον για να οργανωθούν και να συστήσουν επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς συνδέσμους για να ακουστεί η φωνή, τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες του κλάδου τους», προσθέτοντας ότι θεωρούν αυτοί οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ότι χάνεται η ιδιαιτερότητα τους, επειδή μπορεί να εμπίπτουν σε ένα ευρύτερο τομέα, όπως για παράδειγμα τον τομέα του τουρισμού.

Υπάρχει μια κατηγορία δραστηριοτήτων που λόγω της κρίσης ανακάλυψαν ότι δεν γνωρίζει το κράτος τις λεπτομέρειες των προβλημάτων τους και ότι αν οργανωθούν θα ακουστούν καλύτερα οι ιδιαιτερότητες τους, πρόσθεσε.

Για παράδειγμα, ο κ. Αντωνίου έφερε τους τέσσερις κλάδους του ευρύτερου τομέα της Εστίασης οι οποίοι βρίσκονταν ίσως κάτω από τον τομέα του Τουρισμού ή τον τομέα της Ψυχαγωγίας.

Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ξεχωριστός σύνδεσμος για τις επώνυμες αλυσίδες Εστίασης και σύνδεσμοι για τα Κέντρα νυκτερινής διασκέδασης και τους επαγγελματίες εκδηλώσεων (γάμους και άλλα).

Σύμφωνα με τον ΓΔ της ΟΕΒ, ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για δημιουργία συνδέσμου από τα Θεματικά Πάρκα τα οποία ήταν κάτω από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη η σύσταση συνδέσμου Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων.

Είπε ακόμη ότι ενδιαφέρον υπάρχει και από τους επαγγελματίες που ασχολούνται εξειδικευμένα με τα θέματα μισθολογίου και από τους επαγγελματίες που ασχολούνται εξειδικευμένα με θέματα ΦΠΑ.

«Υπάρχει μια πολύ θετική δημιουργικότητα γύρω από την συσπείρωση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών των διαφόρων δραστηριοτήτων και οι περισσότεροι μας τιμούν με την επιλογή τους να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα μας», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Με αυτό τον τρόπο η φωνή, η βάση και η τεχνογνωσία της ΟΕΒ μεγαλώνει, κατέληξε. 

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη αλλαγή στο πλάνο των ανακοινώσεων – Στις 12 από 3 Υπουργούς 

Keywords
Τυχαία Θέματα