Φυσικό αέριο στο μενού του δείπνου ζητά ο Ακιντζί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολιγόλεπτη ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα στο Προεδρικό η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ, φεύγοντας από το Προεδρικό και ερωτηθείσα αν υπήρξε οποιαδήποτε νέα εξέλιξη, είπε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές και μόλις υπάρξουν περισσότερα

νέα, σίγουρα θα σας ενημερώσω».

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως η κα Σπέχαρ συνεχίζει τις προσπάθειές της και δεν ζήτησε οτιδήποτε.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα ζητήσει αναβολή της Συνόδου της Βάρνας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ήταν Άτυπο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επίσημα, εκπροσωπώντας ομόφωνα όλα τα κράτη μέλη, ανακοίνωσε κάποιες σαφείς τοποθετήσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τα δικαιώματά της, για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όλοι στην περιοχή και για την Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρίστου Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητά του για κοινωνική συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη χωρίς προϋποθέσεις ενώ, από την πλευρά του ο κ. Ακιντζί, μετέφερε μέσω της κύριας Σπέχαρ την πρόθεσή του για συνάντηση υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτή θα συζητηθεί και το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα