Φωνές για παρανομία στην απόφαση για τα GCE-Η απάντηση του Πρύτανη

Αναταραχή προκάλεσε η απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ), στις τάξεις των εκπαιδευτικών, να δοθούν οι αδιάθετες θέσεις σε προπτυχιακά προγράμματα σε επιτυχόντες διεθνών εξετάσεων.

Σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ χαρακτήρισαν την απόφαση ως «αυθαίρετη και παράνομη».

Σε επικοινωνία του SigmaLive με τον Πρύτανη

του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Τάσος Χριστοφίδης, σχολίασε την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων σημειώνοντας πως δεν ισχύουν τα περί παρανομίας.

«Καταρχάς μιλάμε για θέσεις οι οποίες θα παραμείνουν ακόμα και μετά την τελευταία κατανομή στα Πανεπιστήμιά μας κενές και χάνονται. Όσον αφορά τα περί παρανομίας, αυτά δεν ισχύουν, γιατί στους κανονισμούς των Πανεπιστημίων σημειώνεται πως εάν υπάρξουν κενές θέσεις, αυτές μπορούν να διατεθούν μέσω απόφασης και εσωτερικών διαδικασιών. Όπως και έγινε και για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας είναι ήδη ενήμερο», εξήγησε ο κ. Χριστοφίδης.

Πρόσθεσε τέλος πως, «θα πρέπει να διερωτηθούμε γιατί ενώ υπάρχουν κενές θέσεις, κάποιοι διαμαρτύρονται σε ποιους θα δοθούν. Θέσεις οι οποίες θα δοθούν σε φοιτητές που θα έδιναν χρήματα σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.  Όπως επίσης θα πρέπει να διερωτηθούμε σε ποια χώρα του κόσμου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις  έχουν το λόγο στα θέματα εισδοχής φοιτητών στα Πανεπιστήμια».

Υπενθυμίζεται πως την απόφαση χαιρέτησαν οι οργανωμένοι γονείς των ιδιωτικών σχολείων δια ανακοίνωσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα