Φλόιντ: Η συγκλονιστική στιγμή που η οικογένειά του ακούει την ετυμηγορία

Ανατριχιάζει η αντίδραση των συγγενών του Τζορτζ Φλόιντ στο άκουσμα της ετυμηγορίας για τον Ντέρεκ Σόβιν. Επικοινώνησαν μαζί τους Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις.

Πολύ δυνατές στιγμές διαδέχτηκαν την ανάγνωση της ετυμηγορίας του σώματος ενόρκων για τον Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.

Οι ιαχές και οι (εκ)δηλώσεις χαράς και ανακούφισης από πολιτικά και άλλα διάσημα πρόσωπα για τη νίκη της δικαιοσύνης σκέπασαν τη

Μινεσότα και πολλές ακόμη πολιτείες της Αμερικής, με τον κόσμο που διαδήλωνε κοντά στο δικαστήριο να ζητωκραυγάζει στο άκουσμα της απόφασης.

Τα πιο δυνατά συναισθήματα, όμως, η μεγαλύτερη συγκίνηση και το πιο ισχυρό αίσθημα δικαίωσης υπήρχε "εντός των τειχών", εκεί που η οικογένεια του Φλόιντ περίμεναν εναγωνίως την ετυμηγορία. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media συγκλονίζουν, δείχνοντας τους συγγενείς του να ξεσπούν σε λυγμούς, να αγκαλιάζονται και να πανηγυρίζουν για την απόφαση σε βάρος του πρώην αστυνομικού.

George Floyd’s family watched the reading of the verdict in the Derek Chauvin trial from their home in Houston: https://t.co/WXD1mCjIgH pic.twitter.com/TOC2wzipam

— Eyewitness News (@ABC7NY) April 20, 2021

Εξίσου δυνατές στιγμές εκτυλίχθηκαν και αργότερα, όταν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την οικογένεια του Αφροαμερικανού. Οι συγγενείς του Φλόιντ, δακρυσμένοι, ακουν τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να τους μιλούν και να τους εκφράζουν τη δική τους ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δίκης.

WATCH: President Biden and VP Harris speak with George Floyd's family after the verdict announcement in video shared by Floyd family attorney Ben Crump. https://t.co/5n1n8QMo5j pic.twitter.com/vOzB57SvV7

NBC News (@NBCNews) April 20, 2021

Οι δικοί του άνθρωποι, εμφανίστηκαν για τη συνέντευξη Τύπου όλοι μαζί και μετά από μία σύντομη ομιλία, πιάστηκαν από τα χέρια για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού.

“Dear God, we thank you for giving us the strength to stand together”

George Floyd’s family link arms and pray after Derek Chauvin is found guilty of his murderhttps://t.co/gjOi6J0JCJ pic.twitter.com/DXtPoZEbXW

BBC News (World) (@BBCWorld) April 20, 2021

     Διαβάστε επίσης     : Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός,Ντέρεκ Σόβιν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φλόιντ,floint