Εξομολόγηση ψυχής:Τέως μοναχός-μοντέλο:Μας κυνηγούν δαίμονες

Σε μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα εξομολόγηση – κατάθεση προχώρησε ενώπιον Δικαστηρίου ο Στυλιανός Ιωαννίδης, τέως μοναχός. Προτού μεταβεί ως μοναχός στη Μονή Μαχαιρά υπήρξε αστυνομικός, μοντέλο και μουσικός.

Στη Μονή Μαχαιρά παρέμεινε για 18 χρόνια ώσπου τον περασμένο Μάιο εγκατέλειψε την ασκητική ζωή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος ο τέως μοναχός κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση προσηλυτισμού στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο Ηγούμενος της Μονής και ο Λεμεσού Αθανάσιος καθώς επίσης και η Πολιτεία και η Εκκλησία.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγει κανείς από το Μοναστήρι και ο ψυχολογικός πόλεμος που προκαλείται στους μοναχούς είναι μεγάλος.

Μεταξύ άλλων τους αναφέρουν ότι δαίμονες θα τους στοιχειώνουν, ότι θα κάνουν παιδιά με νοητική στέρηση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ιωαννίδης ανέφερε ότι δεν είναι εύκολη η επαφή με τον έξω κόσμο αφού απαγορεύονται και τα τηλεφωνήματα χωρίς σχετική άδεια.

Η Μονή τους λέει ότι η παρουσία τους στο Μοναστήρι και δίπλα στο Θεό είναι το «εισιτήριο» τους για τον παράδεισο. «Βλέπουν τον κόσμο έξω με τα κιάλια», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords