Εξετάστηκε η έφεση, αύριο η απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το Σάββατο (10/03) είναι πιθανό να γίνει γνωστή η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει ο ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης ποινής που του επιβλήθηκε για τα γεγονότα στο ματς με τον Ολυμπιακό.



Ύστερα από τρεις ώρες η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με τους Θεσσαλονικείς να ζητούν από το πειθαρχικό όργανο να εκδώσει την απόφασή του το αργότερο

μέχρι αύριο (10/03), ενώ από την πλευρά του ο δικαστής, Δημήτρης Σκουτέρης, απέφυγε να δώσει υποσχέσεις!

Η ετυμηγορία, πάντως, του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου της Ομονσπονδίας αναμένεται το αργότερο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, μετά και τις πιέσεις που άσκησαν οι νομικοί εκπρόσωποι των «ασπρόμαυρων. Ο δικαστής, Δημήτρης Σκουτέρης, δεν... μοίρασε υποσχέσεις, ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί απόφαση με μικρή καθυστέρηση, δηλαδή ως το πρωί της Κυριακής.

Το «Δικέφαλο του Βορρά» εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης και σύσσωμο το νομικό επιτελείο, που αποτελούσαν οι Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Άγγελος Κωνσταντινίδης και Λάκης Σημαιοφορίδης. Άπαντες αφού κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους ζήτησαν την «εξαφάνιση» της αρχικής τιμωρίας που επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της Super League στον ΠΑΟΚ (μηδενισμός και κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων», αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 30.000 ευρώ.)

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο δικαστής ρώτησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το... διαβόητο μηχανάκι που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός και απόρησε που κάτι τέτοιο δεν γράφτηκε σε κάποια από τις εκθέσεις τοθυ διαιτητή ή, των παρατηρητών.

Η είδηση που προέκυψε έγινε γνωστή από τον δικηγόρο του ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει κατατεθεί μήνυση κατά του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία για απάτη και για ψευδή κατάθεση!

Στο σύνολό τους οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στάθηκαν στη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή Αρετόπουλου, η οποία εμφανίστηκε λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο όργανο της Λίγκας. Τόνισαν ότι κακώς λήφθηκε υπόψη το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο κατά την άποψή τους δε συντάχθηκε από τον ρέφερι, αλλά από πρόσωπο που έχει νομικές γνώσεις. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «ο κ. Αρετόπουλος προσπάθησε να καλύψει δικά του σφάλματα σε ότι αφορά την απόφασή του για μη έναρξη του αγώνα. Με βάση το παρελθόν του, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός. Παράλληλα, ήθελε να καλύψει τη μη νόμιμη παρουσία του Όσκαρ Γκαρσία στο φύλλο αγώνα. Ήδη από προχθές κάναμε καταγγελία και ζητήσαμε τον πειθαρχικό του έλεγχο για την συμπεριφορά του.»

Μετά τους νομικούς του ΠΑΟΚ, το λόγο πήραν αυτοί του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος και Αργύρης Λίβας. Οι δύο τελευταίοι εξήγησαν στην έδρα πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο υπαιτιότητα των Πειραιωτών για τη μη έναρξη του αγώνα της Τούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα