Εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τον Μάιο

Eξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τόσο μέγιστες όσο και ελάχιστες, σημειώθηκαν κατά τον Μάιο, 2020 σε όλη την Κύπρο, αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθιστώντας τον ως τον μήνα με τις υψηλότερες ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες για τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας, στο αερ. Λάρνακας, στο αερ. Πάφου, στο ΤΕΠΑΚ

Λεμεσού και σε άλλους σταθμούς, αποτελούν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για τον μήνα Μάιο και κατατάσσουν τον Μάιο 2020 ως τον μήνα με τις υψηλότερες ημερήσιες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες για τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.

Η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία των 44.4°C, που καταγράφηκε στον Αστρομερίτη στις 19 Μαΐου, ήταν η ψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε  στο συγκεκριμένο σταθμό από το 1978 (από τότε δηλαδή που υπάρχουν μετρήσεις στον σταθμό) και η ψηλότερη που καταγράφηκε ποτέ στην Κύπρο για μήνα Μάιο.

Επίσης, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία των 43.9°C, που καταγράφηκε στην Αθαλάσσα στις 19 Μαΐου, ήταν η ψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε  στο συγκεκριμένο Σταθμό για την περίοδο ΜαΐουΙουνίου από το 1983 που υπάρχουν μετρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Αρχίζουν πτήσεις οι Τουρκικές Αερογραμμές στις 18 Ιουνίου αλλά όχι κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα