Ετοιμάζεται για πόλεμο η ΕΤΥΚ με Ελληνική –Τι γίνεται με Astrobank

Στα χαρακώματα βρίσκεται η ΕΤΥΚ, η οποία προειδοποιεί την Ελληνική Τράπεζα, ενώ στέλνει καθησυχαστικά μηνύματα στους υπαλλήλους Astrobank και Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου εν όψει της συγχώνευσής τους.

Στα τραπεζικά δρώμενα ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Το ανακάτεμα της τράπουλας

στο τραπεζικό σύστημα προκαλεί αντιδράσεις.

Η ΕΤΥΚ σπεύδει να ενημερώσει τα μέλη της ότι έχει μεριμνήσει για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου, η οποία φαίνεται ότι θα αποκτηθεί από την Astrobank και συγκεκριμένα το "καλό" της κομμάτι.

Καθησυχάζει:

- Προκαταβολικά, εδώ και καιρό, ζητήσαμε και εξασφαλίσαμε από τον αγοραστή να δεσμευτεί ότι τυχόν μείωση προσωπικού θα γίνει με σχέδιο, που θα τυγχάνει της συγκατάθεσης της ΕΤΥΚ.

- Οι συνάδελφοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος - Κύπρου όπως και της Universal Bank, αλλά και της ίδιας της Astrobank πρέπει να νοιώθουν την ίδια σιγουριά και ασφάλεια".

Στην Ελληνική Τράπεζα όμως φαίνεται ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Η ΕΤΥΚ δίδει τελεσίγραφο στη Διοίκηση της Τράπεζας μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για να συμμορφωθεί, όπως λέγει, με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, ζητεί από την Τράπεζα να παραχωρήσει ετήσιες προσαυξήσεις και ΑΤΑ, να συμπληρώσει την Οργανική Διάρθρωση και να επαναφέρει μισθούς και ωφελήματα στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2013.

Η ΕΤΥΚ προειδοποιεί ότι:

- "Εάν μέχρι την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, η Οργάνωσή μας θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης των Γενικών Συνελεύσεων των μελών μας στην Ελληνική Τράπεζα, για λήψη απεργιακών μέτρων".

Αναπάντητες κλήσεις…

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Τράπεζας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, σημειώνει ότι η Τράπεζα καλεί σε διάλογο την συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων, προκειμένου να συζητήσουν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο προσωπικό και δεν υπάρχει ανταπόκριση από μέρους της συντεχνίας.

Keywords
γινεται, τραπεζες, κυπρος, ατα, εθνικη τραπεζα, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 δεκεμβριου, μειωση μισθων, τραπεζα κυπρου, κυπρου, ατα, βρισκεται, γινει, διοικηση, δρωμενα, υπαρχει, ιδια, ληψη, μηνυματα, μειωση, συγκεκριμενα, σχεδιο, υλοποιηση, κομματι, τραπεζα
Τυχαία Θέματα