Ετοιμάζει μέτρα για προσέλκυση ξένων επενδυτών ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Δέσμη οικονομικών μέτρων που θα προταθούν προς το Κράτος για να υιοθετηθούν με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων σε συνεργασία με άλλους φορείς , όπως το ΚΕΒΕ, τον Σύνδεσμο Λογιστών και άλλες επαγγελματικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων  και αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ

ο κ. Δημητριάδης  ανέφερε πως, παράλληλα, ο Σύνδεσμος κατόπιν πρόσκλησης και από το Cyprus Invest, θα συνεργαστεί στενά μαζί του για να καταβάλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις .

"Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μας θα δούμε και με ποιο τρόπο να δράσουμε, ώστε να επαναφέρουμε το ενδιαφέρον για τις επενδύσεις στην Κύπρο", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών τώρα, όχι μόνο προς τους τομείς της ακίνητης περιουσίας, αλλά και γενικότερα, είναι στο ναδίρ, προσθέτοντας πως η κατάσταση έχει επηρεαστεί σημαντικότατα.

Επεσήμανε ακόμη πως οι επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων από το εξωτερικό έχουν μειωθεί κατά 85% και εκείνο το ποσοστό  του 15% που υπάρχει σήμερα οφείλεται σε προηγούμενες δεσμεύσεις ξένων επενδυτών.

Ωστόσο, ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως εάν οι επαγγελματικές οργανώσεις κινηθούν συντονισμένα και οργανωμένα, η Κύπρος έχει εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ορισμένους τομείς, που θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον και πάλι ξένων επενδυτών, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα