«Εσείς απορρίψατε επιστροφή της Αμμοχώστου»

Άγνωστες πτυχές της προσπάθειας Τζο Μπάιντεν το 2014, για άνοιγμα της Αμμόχωστου, αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξή του στη «Σημερινή» ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους ρίχνει όλη την ευθύνη στην ε/κ πλευρά, στην οποία αποδίδει ψέματα.

Τονίζει ότι δεν σταμάτησε αυτός την πρωτοβουλία, καθώς, όπως υποστηρίζει, η αποτυχία αυτής της διαδικασίας  τερματίστηκε «λόγω της εμμονής της ε/κ πλευράς να εξαιρέσει τα τ/κ λιμάνια και τη διερεύνηση/εκτίμηση των τ/κ λιμανιών».

Όπως λέει για πρώτη φορά, «το πρωτότυπο προσχέδιο που δόθηκε από την Αμερικανική

Διοίκηση συμπεριελάμβανε ακόμη μια μελέτη/εκτίμηση για τα τ/κ λιμάνια. Και δεν έγινε δεκτό από την ε/κ πλευρά. Και δεν ήταν για τη συμμετοχή Ε/κ στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων».

Την ίδια στιγμή, ο Οζερσάι μέσα από τη  συνέντευξή του κηρύττει ουσιαστικά τη λήξη της ομοσπονδίας.

Προβάλλει συνεχώς την ανάγκη να ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και να συζητηθούν με ευελιξία άλλες λύσεις, την ίδια ώρα που με περισσσή ευκολία απειλεί ή, καλύτερα, προειδοποιεί, όπως λέει ο ίδιος, ότι με τις ενέργειες της ε/κ πλευράς ανεβαίνει το ρίσκο για μία σύγκρουση.

Δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από την Τουρκία είναι μέσο διπλωματίας, απορρίπτοντας όμως τη σαφή μας υπόδειξη ότι αυτό είναι ωμός εκβιασμός.

Ολόκληρη η συνέντευξη στη «Σ» που κυκλοφορεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα