Ερντογάν: Πού ήσασταν όταν λέγαμε καθαρίστε την τρομοκρατία

“Πού ήσασταν όταν λέγαμε ‘καθαρίστε την τρομοκρατική οργάνωση;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στους Αμερικανούς, απαντώντας σε χθεσινή δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις στο Άφριν και την ασφάλεια των πολιτών εκεί.

“Όταν εμείς εκφράζαμε τις ανησυχίες μας σε σας, πού ήσασταν; Πού ήσασταν όταν σας λέγαμε να καθαρίσουμε την τρομοκρατική οργάνωση;”, ανέφερε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πάντως και το τουρκικό ΥΠΕΞ χθες το βράδυ αντέδρασε στις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων,

αναφέροντας ότι οι Αμερικανοί “δυστυχώς δείχνουν πως δεν θέλουν να καταλάβουν”. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε πως “οπωσδήποτε στόχος της επιχείρησης Άφριν δεν ήταν οι πολίτες, αλλά, αντίθετα, στόχος ήταν να γλιτώσουν οι πολίτες από την καταπίεση της τρομοκρατικής οργάνωσης”.

Σήμερα, ωστόσο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν έχουν διακοπεί αλλά συνεχίζονται. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα πάει στις ΗΠΑ, ωστόσο η δική του επίσκεψη στις ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, 19 Μαρτίου, ακυρώθηκε έπειτα από την απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, ο τουρκικός στρατός έκλεισε την είσοδο και έξοδο από και προς το Άφριν και γίνονται έρευνες για νάρκες. Τουρκικά κανάλια μεταδίδουν ότι οι Κούρδοι μαχητές, εγκαταλείποντας το Άφριν, άφησαν νάρκες πίσω τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα