Ερντογάν:Παράξαμε δικά μας όπλα το '74 ένεκα κακών γειτόνων

Οι κακοί γείτονες τους έκαναν να αποκτήσουν γνώση και να παράξουν τα δικά τους όπλα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των κοινοταρχών Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας».

«Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τί έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας). Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο.

Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

"Βοηθάνε την Ελλάδα κι όχι εμάς"

Παράλληλα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συμφωνίας, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούσε την Ευρώπη ότι δεν βοηθά την Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που της χορήγησε 400 δις ευρώ για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα