Ερντογάν - Πούτιν καλούν σε κατάπαυση πυρός στη Λιβύη

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες αναμενόταν να συζητήσουν, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των δύο μερών, την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Χασάν Σουλεϊμανί, καθώς και το ζήτημα της Συρίας και την κρίση στη Λιβύη.

Αμέσως μετά συμμετείχαν στην τελετή εγκαινίων

του αγωγού Turkish Stream.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  ανακοινώθηκε πως οι δυο ηγέτες ξανασυναντήθηκαν και μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των δυο χωρών  εξετάζουν τις εξελίξει στη Συρία και τη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμίρ Πούτιν, ζητούν κατάπαυση πυρός στην Λιβύη, όπως γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο ηγέτες καλούν να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.

Την κοινή θέση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη  γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik.

Keywords
Τυχαία Θέματα