Ερντογάν: «Δεν θα μείνει αναπάντητη η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο»

Συνέντευξη στο CNNTürk έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπου αναφερόμενος για τις ΗΠΑ σημείωσε πως «δεν λειτουργούν δίκαια μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκουμε».

«Η Ελλάδα είναι κι αυτή μια χώρα-μέλος, όπως κι εμείς, του ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει σύγκριση ως προς τη θέση της Τουρκίας και της Ελλάδας

στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βρουν άλλον σύμμαχο σαν την Τουρκία. Εμείς είμαστε στους 5 πρώτους στο ΝΑΤΟ. Είμαστε μια σημαντική χώρα στο ΝΑΤΟ και με την οικονομική συμβολή μας, αλλά και με τη στρατιωτική ισχύ μας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα τόνισε πως η Τουρκία έξανε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ και την Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. «Στείλαμε την τελευταία μας επιστολή στον ΟΗΕ στις 17 Σεπτεμβρίου. Για να μην πουν ότι δεν τους προειδοποιήσαμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: ΣΑ Τουρκίας: Καλεί σε αναγνώριση ψευδοκράτους - Προειδοποίηση σε Αθήνα

«Η προσδοκία μας από την Αμερική είναι να μην εμπλέξει την Ελλάδα σε λάθος υπολογισμούς και να μην επιτρέψει τη χειραγώγηση της διεθνούς κοινής γνώμης».

Όσον αφορά την Κύπρο, σημείωσε πως η απόφαση των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων, είναι ανεξήγητη ως προς το περιεχόμενο και ως προς το χρόνο.

Όταν ρωτήθηκε το τι θα κάνει η Τουρκία κατά αυτής της απόφασης, απάντησε πως δεν θα μείνει αναπάντητη η άρση του εμπάργκο στην Κύπρο.

Μετά ρωτήθηκε, δηλαδή τι θα κάνει, θα στείλει κι άλλο στρατό; Κι απάντησε ότι «ήδη έχουμε εκεί 40 χιλιάδες».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Δεν, Κύπρο,erntogan, den, kypro