Ερχιουρμάν: Μίλησε για νέο ψευδοκράτος- Ψάχνει ο επενδυτές στο ΗΒ

Για μια «νέα τδβκ» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – μίλησε ο Τουφάν Ερχιουρμάν από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επαφές με την τ/κ παροικία, επικεφαλής αντιπροσωπείας με επιχειρηματικούς, εμπορικούς και άλλους συνδέσμους στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, ο «πρωθυπουργός», μιλώντας ειδικά στην εν λόγω ιστοσελίδα είπε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και με ταχύτητα κάποια βήματα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του

ψευδοκράτους επειδή σε πολλά σημεία βρίσκονται πίσω. Κάνοντας αυτά τα βήματα χρειάζονται, πρόσθεσε, συγκεκριμένο κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό και για να διοικήσουν την «χώρα» πρέπει να βρουν το αναγκαίο οικονομικό κεφάλαιο και το αναγκαίο ανθρώπινο κεφάλαιο και να τα ενώσουν.

Από αυτή την άποψη, είπε, οι Τ/κ έχουν δύναμη στη Βρετανία και εάν ενώσουμε την δύναμη αυτή σε κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό με την αντίστοιχη στην Κύπρο, υπάρξει συνεργασία, να την κατευθύνουν προς το ψευδοκράτος, ώστε να γίνουν επενδύσεις, όχι μόνο οικονομικές – σημείωσε – αλλά και σε ανθρώπινη δύναμη και δυναμική. Τότε θα δημιουργηθεί μια νέα «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και θα καλύψουν πολλές ελλείψεις και θα υπάρξει μια νέα ενέργεια.

Όπως μεταδίδεται επίσης από τα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των επαφών του στο Λονδίνο ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και στην Αμερικανική Φωνή. Αναφέρθηκε στις επαφές του στην Βρετανία αλλά και στο Κυπριακό.

Δεν αποδέχονται μια διαπραγματευτική διαδικασία από το μηδέν, δεν το βρίσκουν σωστό, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τ/κ δεν τίθεται προς συζήτηση. Είναι έτοιμοι, συνέχισε, για μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν θα επιτρέψουν, ανέφερε, μια αόριστη διαδικασία που θα εγκλωβίσει τους Τ/κ, λέγοντας ότι οι διεργασίες στο Κυπριακό θα συνεχιστεί ωστόσο θα επικεντρωθούν στο να αναπτυχθούν κοινωνικά και οικονομικά. «Θα μάθουμε να μασάμε μαστίχα περπατώντας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ερχιουρμάν.

Για τις επαφές του στο Λονδίνο, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι απηύθυνε έκκληση στους εκεί Τ/κ να ενώσουν τα χέρια, να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους, να κάνουν επενδύσεις και να ξαναρίξουν γέφυρες με τις νέες γενιές ώστε να γνωρίσουν την πατρίδα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα