Έρχεται στην Κύπρο ο Μίτσελ-Στο «παιχνίδι» της Τριμερούς οι ΗΠΑ

Στην Κύπρο ανακοίνωσε ότι θα φτάσει σε λίγες μέρες ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Λένα Αργύρη, της οποίας την ανάρτηση αναδημοσίευσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Μίτσελ τόνισε ότι η Αμερική θέλει να έχει μεγαλύτερη παρουσία στο νησί και όχι μόνο σε διακρατικό επίπεδο.

Ο κ. Μίτσελ, μάλιστα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ

θέλουν να αποτελέσουν μέρος του τριμερούς άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην στρατηγική μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα αρχίσουμε μέσα στο φθινόπωρο ένα στρατηγικό διάλογο με την Ελλάδα, ενώ θα ταξιδέψω στην Κύπρο σε λίγες μέρες. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στο νησί, όχι μόνο σε διακρατικό επίπεδο αλλά και στον διάλογο του τριμερούς άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ», ανέφερε.

Gr &#Cyprus play a very important role in our strategy in East Med/we will lunch later in fall US-Gr strategic dialogue/I will be traveling to Cyprus in few days/we want to have bigger presence there not only bilaterally but also in Gr-Cy-Israel dialogue” @StateDept A/S Mitchell

Lena Argiri (@lenaargiri) October 18, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα