Επ.Μαλά: Επικίνδυνες οι θέσεις Αναστασιάδη

Ανακοίνωση εξέδωσε το επιτελείο Σταύρου Μαλά και αναφέρθηκε στις θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντάς τις επικίνδυνες.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Με την έναρξη της προεδρίας του, ο Νίκος Αναστασιάδης κούρεψε τις καταθέσεις των πολιτών και πολλά από τα όνειρα των νέων μας. Με τη λήξη της θητείας

του, δεν διστάζει να κουρέψει κάθε ελπίδα και προοπτική για επίλυση του Κυπριακού».

Τα πιο πάνω υπογράμμισε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία σχολίασε δηλώσεις που έκανε χθες ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η ρητορική που αναπτύσσει ο Νίκος Αναστασιάδης στο Κυπριακό, ταυτίζεται και καθίσταται εξίσου επικίνδυνη με τη ρητορική του ενδιάμεσου χώρου, υπέδειξε ο Σταύρος Μαλάς, τονίζοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης εγείρει και πάλι θέμα πρόταξης, γνωρίζοντας τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η μη επανέναρξη των συνομιλιών. Παράλληλα, δηλητηριάζει τις συνειδήσεις των πολιτών, υποβαθμίζοντας την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε μειονότητα».

Είναι προφανές, υπέδειξε ο Σταύρος Μαλάς, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ξεφεύγει πλήρως από τη διακηρυγμένη θέση ότι συμφωνεί με το πλαίσιο Γκουτέρες. «Η διγλωσσία στη διαχείριση του Κυπριακού είναι ό,τι πιο επικίνδυνο», προειδοποίησε ο Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας ότι οι δικές του θέσεις είναι ξεκάθαρες κι έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα. Τέλος, σημείωσε την ανάγκη για άμεση αξιοποίηση της θέσης της διεθνούς κοινότητας.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι με τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για τη ΔΔΟ και με το κλίμα που δημιουργείται, δυσκολεύεται η όποια συνεργασία με τον ενδιάμεσο χώρο, με δεδομένο ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι ο ίδιος, ο Σταύρος Μαλάς σημείωσε ότι «προφανώς, η πολιτική εκείνου που δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο δεν έχει προκριθεί από τους πολίτες. Και είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να επαναδιατυπώσει τη θέση του. Άλλωστε, η διακηρυγμένη θέση της ελληνοκυπριακής κοινότητας διαχρονικά ήταν να επιλύσουμε το Κυπριακό στη βάση ενός συμφωνημένου πλαισίου, το οποίο ονομάζουμε Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, οι αρχές της οποίας έχουν διαμορφωθεί και συμφωνηθεί και με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και με τη συμφωνία της 23ης Μαΐου του 2008. Και βεβαίως έχουν επαναβεβαιωθεί με τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Δεν είναι η δική μου θέση που έχει αλλάξει. Είναι η θέση άλλων και πρέπει να εξηγήσουν αυτή τους τη θέση», υπέδειξε ο Σταύρος Μαλάς.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις θέσεις που βάζει -και ειδικότερα με την αναφορά χθες ότι η μια εκ των δυο συνιστωσών σε ένα κοινό κράτος θα είναι υποχείριο της Τουρκίας-, ουσιαστικά αυτό που λέει είναι πως ό,τι κι αν συζητήσουμε δεν πρόκειται να είναι βιώσιμη λύση, είτε είναι διζωνική είτε οτιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό θεωρώ αυτή του τη θέση πολύ επικίνδυνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα