Στα όπλα θέλει και τις γυναίκες η Επ. Ισότητας

Αντιδρά για τον αποκλεισμό των γυναικών από τον επαγγελματικό στρατό η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων. Η Ιωσηφίνα Αντωνίου, κάνει λόγο για βαθιά ριζωμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις. Την ίδια ώρα, καλεί τις Aρχές να προβούν σε νέες εξαγγελίες, στις οποίες να συγκαταλέγονται αυτήν τη φορά και γυναίκες.

Σε ανακοίνωσή της, η Επίτροπος αναφέρει ότι κατανοεί πως η έλλειψη υποδομών στο στράτευμα δημιουργεί προβλήματα στην ένταξη και των γυναικών στο στρατό, «αλλά αναμένουμε το συντομότερο δυνατό νέα εξαγγελία προσλήψεων, η οποία θα

αναφέρεται αυτή τη φορά και σε γυναίκες αιτήτριες».

Τονίζει εξάλλου, πως ο χρόνος, αλλά, και η πρακτική απέδειξαν ότι πλέον δεν υπάρχει διαχωρισμός επαγγελμάτων λόγω φύλου.

«Η διάκριση των επαγγελμάτων σε ανδρικά και γυναικεία αντανακλά στερεοτυπικές αντιλήψεις, που είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία μας. Οι διακρίσεις και οι ανισότητες που παρατηρούνται εις βάρος των γυναικών ελάχιστα οφείλονται ή δημιουργούνται από τις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων. Πρόκειται για ένα κοινωνικό – οικονομικό – πολιτισμικό πλέγμα αφού η ιστορία απέδειξε ότι οι γυναίκες είναι ισάξιες με τους άνδρες σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας», προσθέτει.

Ξεπέρασαν τις 3000 οι αιτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 3 χιλιάδες, σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαϊδη, ο οποίος μετέφερε την εν λόγω εξέλιξη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Νίκος Κουγιάλης από τον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συμφωνείτε με την ενδεχόμενη πρόσληψη γυναικών στην Εθνική Φρουρά;

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα