Επίσκεψη Αρχηγού ΕΦ στις Βρετανικές Βάσεις

Την πρώτη του επίσκεψη στις Βρετανικές Βάσεις, πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των Βρετανικών Βάσεων, κατά την επίσκεψη του ο Αρχηγός της ΕΦ συνοδευόταν από τον Διοικητή των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου, Στρατηγό James Illingworth, και επισκέφθηκαν μονάδες των Βρετανικών Βάσεων, συμπεριλαμβανομένου του 1ου Τάγματος του Συντάγματος του Δούκα του Λάνκαστερ και της 84 Μοίρας

(84 Squadron) η οποία επιτελεί σημαντικό ρόλο στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης.

Αυτή η τελευταία επίσκεψη του Αρχηγού της ΕΦ Ηλία Λεοντάρη ακολουθεί την πρόσφατη επίσκεψη τον περασμένο μήνα του Ταξίαρχου Γιώργου Δημητρίου, επικεφαλής της Κυπριακής Αεροπορικής Διοίκησης, και ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ των Βρετανικών Βάσεων και της ΕΦ.

Μιλώντας λίγο μετά την επίσκεψη, ο Στρατηγός Illingworth εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την επίσκεψη του Αρχηγού της ΕΦ, υποδεικνύοντας ότι οι συζητήσεις τους ήταν εξαιρετικά παραγωγικές.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα οι δύο πλευρές να συνεχίσουν και στο μέλλον να αναπτύσσουν τη μεταξύ τους σχέση.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της ΕΦ εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψη του και που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη φύση της δουλειάς που κάνουν οι Βρετανικές Δυνάμεις Κύπρου.

Και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να συνεργάζονται και μελλοντικά.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα