Επενδυτικό συνέδριο για την Κύπρο στο Λονδίνο

Συνέδριο με τίτλο «Κύπρος: Ένα τέλειο μέρος για επενδύσεις» πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, με συμμετοχή φορέων από την Κύπρο και δυνητικούς επενδυτές από τη Βρετανία.

Την ιδιωτικής πρωτοβουλίας εκδήλωση χαιρέτισε με γραπτή δήλωση που αναγνώστηκε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος

στους επενδυτές, καθιστώντας την «προορισμό που δίνει αξία για τα χρήματά» τους και στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, οι οποίες συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος.

Σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι τομείς-κλειδιά για την κυπριακή οικονομία, όπως μεταξύ άλλων ο τουρισμός, η αγορά ακινήτων, η ναυτιλία, ο τραπεζικός τομέας και οι υπηρεσίες προς επιχειρήσεις «έχουν πολύ καλές επιδόσεις».

Ο κ. Φωτίου τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ομογενειών φιλικών κρατών, παραπέμποντας στο πρόσφατο πρόγραμμα Νόστος ΙΙ με κοινές δράσεις των διασπορών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο Λονδίνο.

Έκλεισε το χαιρετισμό του αναφερόμενος στη σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου παρά το Brexit, με επισήμανση της αμοιβαίας πρόθεσης διασφάλισης αυτής την συνέχειας.

Στην παρουσίασή του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Κύπρου Μάριος Τανούσης εξέθεσε αναλυτικότερα τα στρατηγικά επενδυτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου.

Έκανε λόγο για θετική οικονομική προοπτική, για πρόσβαση σε υψηλά καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό, σε εύκολη πρόσβαση σε καίριες αγορές της ευρύτερης περιοχής, σε εξαίρετο κανονιστικό πλαίσιο, σε χαμηλό κόστος για το επιχειρείν, σε υψηλή ποιότητα ζωής, σε ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις και σε δυνατό δίκτυο υπηρεσιών υποστήριξης επιχειρήσεων.

Ως προς τους τομείς οι οποίοι μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, στάθηκε στους εξής: την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τη ναυτιλία, την ενέργεια, την αγορά ακινήτων, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση, την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη σύσταση περιφερειακής έδρας στο νησί και την τεχνολογία, πληροφοριών και επικοινωνιών.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις και συζητήσεις επί συγκεκριμένων τομέων: την ευκολία σύστασης επιχείρησης στην Κύπρο, τις τραπεζικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες, την αγορά ακινήτων, το καθεστώς για επενδυτικά fund και τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε μεγάλης κλίμακας έργα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα