Επέκταση λειτουργίας φαρμακείων στα κέντρα υγείας (vid)

Με απόλυτη επιτυχία λειτουργεί το νέο απογευματινό ωράριο εργασίας στα Κρατικά Κέντρα Υγείας που έχει επεκταθεί. Ωστόσο, διαπιστώθηκε κενό όσον αφορά στην κάλυψη φαρμακευτικής περίθαλψης.

Το Υπουργείο Υγείας αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός, Κώνσταντίνος Ιωάννου, που πραγματοποίησε αιφνίδια επίσκεψη και στα 4 Κέντρα όπου έχει εφαρμοστεί το νέο ωράριο, εντόπισε το πρόβλημα και την ανάγκη λειτουργίας φαρμακείων τις απογευματινές ώρες αλλά και το Σάββατο.

Με δεδομένο αυτό:

«Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

του κράτους, έχουν αποστείλει επιστολή σε όλους τους φαρμακοποιούς του δημοσίου με την οποία τους καλούν, αν και εφόσον το επιθυμούν, να δηλώσουν ενδιαφέρον για υπερωριακή εργασία, (απογεύματα και Σάββατο) με την ανάλογη αμοιβή. Οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, το Υπουργείο επιθυμεί να καλύψει όλα τα Κέντρα Υγείας, ωστόσο αυτό θα κριθεί με βάση την αξιολόγηση της ανάγκης και το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Από τα υφιστάμενα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν με το νέο ωράριο θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν φαρμακεία σε Κέντρα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με άλλα για κάλυψη των αναγκών.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης του Υπουργού στα Κέντρα Υγείας, διαπιστώθηκε ότι όλα κυλούν βάση προγράμματος χωρίς προβλήματα.

Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των περιστατικών που επισκέπτονται τα απογευματινά ωράρια σε σχέση με την πρώτη ημέρα, αλλά πλήρη εικόνα θα διαμορφωθεί από τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα