Επ.Αναστασιάδη:Ελλάδα και Κύπρος μαζί για ασφάλεια-εγγυήσεις

«Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινές θέσεις και υπάρχει απόλυτη σύγκλιση απόψεων στο εθνικό μας θέμα και κυρίως στο μείζον κεφάλαιο της ασφάλειας και εγγυήσεων», δηλώνει η Εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη Αννίτα Δημητρίου.

Σε γραπτή της ανακοίνωση, η κα Δημητρίου τονίζει ότι «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα

και σημειώνουμε την αναφορά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι η λύση πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες όμως σχέσεις δυναμιτίζονται από τις συνεχείς προκλητικές και αδιάλλακτες τοποθετήσεις από πλευράς της Άγκυρας, αλλά και προσωπικά του κ. Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα συμπεριέλαβε στις απαράδεκτες αξιώσεις του και την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης».

Όπως λέει, «η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου εξελίσσονται και προχωρούν σε σχέσεις άριστης συνεργασίας και καλής γειτονίας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με την ίδια ενόσω αυτή παραμείνει αγκυλωμένη σε θέσεις μακράν του Διεθνούς Δικαίου κανόνων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα