Επαφές ΥΠΕΞ στη ΝΥ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης

Σειρά επαφών είχε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στο περιθώριο της 72ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία σε Εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου για το "Παγκόσμιο Σύμφωνο για το Περιβάλλον" ("Global Pact for the Environment"), την οποία φιλοξένησε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Γκουτέρες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς επίσης και Αρχηγοί Κρατών/Κυβερνήσεων των κρατών μελών του ΟΗΕ.

Ο κ. Κασουλίδης είχε επίσης διμερείς συναντήσεις, με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων του Λιβάνου Gebran Bassil, κατά την οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις καθώς και η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου.

Είχε επίσης συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno Marsudi, στην οποία συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για θέματα διεθνούς επικαιρότητας.

Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε και με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρας Maria Ubach Font, κατά την οποία οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις καθώς και την ετοιμότητα για την περαιτέρω εμβάθυνση τους. Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα