Επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Βερολίνο για το Νίκο Αναστασιάδη

Το Κυπριακό θα βρεθεί στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Στα θέματα συζήτησης θα είναι επίσης η Σύνοδος των χωρών της Μεσογείου που θα υλοποιηθεί αύριο στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η αυριανή συνάντηση των χωρών μελών της ΕΕ

από τη Μεσόγειο, πραγματοποιείται ενόψει του Άτυπου Συμβουλίου στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει η πρώτη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφέρει την πρόθεση του αλλά και του Βασιλιά της Ιορδανίας, για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας, το συντομότερο δυνατόν.

Αύριο το πρωί στις 9.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αργότερα με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Σάββατο ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την πρότελευταία του συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που διοργανώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας για συγκεκριμένο αριθμό αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για να συζητηθεί η ημερήσια διάταξη του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία».

Keywords
Τυχαία Θέματα