Επαφές ΔΕΑ στις Βρυξέλλες για χρηματοδότηση εργασιών

Επαφές στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωβουλευτές θα έχουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ). Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook το τρίτο μέλος της ΔΕΑ Πολ-Ενρί Αρνί, ανέφερε πως στόχος των επαφών είναι η εξασφάλιση

της χρηματοδότησης των ολοένα και πιο δαπανηρών εργασιών της Επιτροπής.

«Προηγουμένως, είχαμε να αντιμετωπίσουμε απλές υποθέσεις αγνοουμένων. Τώρα έχουμε όλο και πιο πολύπλοκες υποθέσεις από μαζικούς τάφους που απαιτούν διάφορες δαπανηρές εξετάσεις γενετικού υλικού για επανασύνδεση των διαφόρων λειψάνων και επιστροφή τους στις οικογένειες, για μια αξιοπρεπή ταφή», σημείωσε ο κ. Αρνί.

‘Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το πρόγραμμα της ΔΕΑ περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Mary McCarthy και τον Kjartan Björnsson, επικεφαλής της Μονάδας για Υποστήριξη μιας Διευθέτησης στην Κύπρο (Head of Unit - Cyprus Settlement Support).

Επίσης, τα μέλη της ΔΕΑ θα έχουν συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα με τον Εισηγητή για το θέμα των αγνοουμένων Juan Fernando López Aguilar, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Claude Moraes, τον Γερμανό Ευρωβουλευτή Reimer Böge, καθώς και με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου, Ελένη Θεοχάρους, Τάκη Χατζηγεωργίου, Νεοκλή Συλικιώτη και Κώστα Μαυρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα