Επαφές Αβέρωφ με αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΔΝΤ

Επαφές με τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Marshall Billingslea και άλλους αξιωματούχους θα έχει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου επίσης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κ. Jonathan Cohen, με τους Γερουσιαστές Van Hollen και κα Carolyn B. Maloney, τον Επικεφαλής του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου (IMF) για την Κύπρο κ. Rachel van Elkan και τον Πρόεδρο του AHI.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

Οι κκ Αβέρωφ Νεοφύτου και David O’ Sullivan αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως οι σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ –κυρίως ως προς τις εμπορικές σχέσεις- αλλά και για διεθνή ζητήματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα όπως η κατάσταση στο ΙΡΑΝ, Τουρκία, Συρία, Ρωσία και Κορέα.

Κατά την συνάντηση, συζήτηση έγινε και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κυρίως ως προς το κεφάλαιο της Ενέργειας ενώ ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προέβηκε σε ενημέρωση και για το Κυπριακό πρόβλημα.

Η συνάντηση του Προέδρου του κόμματος με τον κ. O’ Sullivan πραγματοποιείται στα πλαίσια επίσκεψης του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αμερικανική πρωτεύουσα για συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους καθώς και για να παραστεί -ως ομιλητής- μετά από πρόσκληση στο 4ο Φόρουμ της Ουάσιγκτον με θέμα «Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο» (4th Washington Oil and Gas Forum).

Keywords
Τυχαία Θέματα