Επ. Παπαδόπουλος: Η πραγματική πρόθεση κυβέρνησης για ΓΕΣΥ

«Τα πρακτικά αποκαλύπτουν την πραγματική πρόθεση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ για το ΓΕΣΥ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση Τύπου το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Όπως έχει λεχθεί πολλές φορές, η κυβέρνηση Αναστασιάδη καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ, επειδή παλινδρομούσε για τρία χρόνια ανάμεσα σε μονοασφαλιστικό και πολυασφαλιστικό σύστημα, αναλόγως ακροατηρίου.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στις

18 Ιουλίου του 2016, δηλαδή ένα χρόνο πριν από την κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας, σε διευρυμένη συνεδρία της ΟΕΒ, στην οποία μετείχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το θέμα, «τοποθετήθηκε υπέρ της έναρξης λειτουργίας του ΓΕΣΥ ως μονοασφαλιστικού, επειδή πιστεύει ότι το αντίθετο θα προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποιήσει του ΓΕΣΥ και ότι μετά από πάροδο τριών ετών θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε πολυασφαλιστικό».

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτεται απόσπασμα από τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, αποκαλύπτει ότι η πραγματική πρόθεση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ ήταν η εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών εταιριών.

Πρόθεση που ναυάγησε, λόγω των αντιδράσεων των κοινωνικών εταίρων και των κομμάτων. Στο μεταξύ, όμως, είχε χαθεί ακόμα ένας χρόνος.

Σημείωση: Τα επισυναπτόμενα πρακτικά της ΟΕΒ, ΔΕΝ αποτελούν προϊόν ηχογράφησης. Η ηχογράφηση, η οποία επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά, έγινε από κάποιον εκ των πολλών παρευρισκόμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα