Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο στο Κυπριακό ο Τζόνσον

Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει γίνει στο Κυπριακό, εμφανίστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος υποδέχτηκε τον Βρετανό αξιωματούχο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζόνσον σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μια πολύ καλή συζήτηση και εκ μέρους της Κυβέρνησης της Βρετανίας θέλω να συγχαρώ τον ίδιον και την ηγετική του ικανότητα

για αυτό το πρόβλημα, για το οποίο νοιαζόμαστε πολύ για τον κυπριακό λαό.

Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ από την πρόοδο που είχε γίνει και είμαστε εδώ για να δώσουμε στήριξη και να είμαστε χρήσιμοι αν μπορούμε. Θα ήθελα να τονίσω ότι μπορεί να φεύγουμε από την ΕΕ αλλά σε καμία περίπτωση δεν φεύγουμε από την Ευρώπη. Και η δέσμευση μας στην Κύπρο παραμένει απόλυα σταθερή ό,τι και να γίνει είμαστε εδώ για την Κύπρο τώρα και στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο ΠτΔ, μέσω twitter εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον κ. Τζόνσον, καθώς, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν θέματα όπως το Κυπριακό, αλλά και οι ισχυρές διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Pleasure to meet with FM @BorisJohnson today. Discussed #CyprusProblem and #Cyprus #UK strong #Bilateral Relations pic.twitter.com/3xZ1lTQex0

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) November 30, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα