Εντός των ημερών τα μικρά λεωφορεία στο κέντρο Λευκωσίας

Το Υπουργείο Μεταφορών προωθεί έμπρακτα τη βιώσιμη κινητικότητα, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι εντός των ημερών θα λειτουργήσει η υπηρεσία μικρών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κέντρου της Λευκωσίας.

Σε χαιρετισμό του στο πέμπτο συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Μεταφορών, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι έχει διευρυνθεί το φάσμα των τομέων εργασιών σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, με την ανάπτυξη των δημόσιων μεταφορών, τον σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών για τους πεζούς και ποδηλάτες, τη διερεύνηση της δυνατότητας και βιωσιμότητας

δημιουργίας μέσων σταθερής τροχιάς και την εισαγωγή της τεχνολογίας στη διαχείριση του συστήματος μεταφορών.

Το Υπουργείο, ανέφερε, προωθεί ένα πακέτο δράσεων βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται η υλοποίηση δράσεων από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας της Λευκωσίας και η ανάπτυξη αντίστοιχων Σχεδίων για τις άλλες πόλεις της Κύπρου.

"Στέκομαι ιδιαίτερα στην πρόσφατη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ποδηλατικής υποδομής που συνδέει τα πανεπιστήμια της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης, στην έναρξη της μελέτης για την ανάπτυξη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τη Λεμεσό και την προκήρυξη αντίστοιχης μελέτης για τη Λάρνακα", ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες μεταφορές, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι "επεξεργαζόμαστε την αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος με την αναθεώρηση της υπηρεσίας που προσφέρεται και την εισαγωγή τηλεματικών τεχνολογιών. Ήδη τηλεματικά συστήματα εγκαθίστανται σταδιακά σε όλα τα λεωφορεία".

Ανέφερε, ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ότι εντός των ημερών θα λειτουργήσει η υπηρεσία μικρών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κέντρου της Λευκωσίας.

Ο κ. Δημητριάδης συνέχισε λέγοντας ότι το 2016 το Υπουργείο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ινστιτούτο Μεταφορικών Συστημάτων του Βερολίνου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Διεθνές Ινστιτούτο Διεύθυνσης Κύπρου CIIM, υπέβαλε πρόταση για συγχρηματοδότηση δημιουργίας ενός ερευνητικού κέντρου αριστείας για τις μεταφορές στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon 2020.

Η πρόταση, είπε, έτυχε θετικής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συγχρηματοδοτηθεί με €400.000 η ετοιμασία του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης και λειτουργίας του κέντρου.

"Είμαι αισιόδοξος ότι η πρόταση θα περάσει και το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης της μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε το ερευνητικό αυτό κέντρο να γίνει πραγματικότητα", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα