Λεμεσός: Πιθανόν ρωσικής προελεύσεως το αντιαρματικό

Έρευνα για το κατά πόσο το αντιαρματικό όπλο, τύπου RPG που εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης επρόκειτο να χρησιμοποιηθει σε εγκληματική ενέργεια άρχισε η Αστυνομία. Δεν αποκλείεται να είναι ρωσικής προελεύσεως, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.

Σε συναγερμό τέθηκε στις 22.00 χθες το βράδυ η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό αντιαρματικού όπλου, τύπου RPG και τεσσάρων βλημάτων στην περιοχή Γερμασόγειας.

Μέλη του ΤΑΕ

Λεμεσού και πυροτεχνουργοί μετέβησαν στη σκηνή και εντόπισαν τον οπλισμό, ο οποίος σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση.

Η σκηνή αποκλείστηκε και ο οπλισμός παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις, από τις οποίες αναμένεται να εξακριβωθούν περαιτέρω στοιχεία σε σχέση με την προέλευσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντιαρματικό εκτοξευτήρα 40 χιλιοστών, πιθανόν, ρωσικής προέλευσης, ενώ, εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να συνδέεται με την Εθνική Φρουρά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας οι αρμόδιες αρχές θα επιδιώξουν να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που τοποθέτησαν εκεί τον οπλισμό.

Παράλληλα, διερευνάται, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα