Ένταση και δακρυγόνα στη 18η διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων (vid)

Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους στη Γαλλία τα «κίτρινα γιλέκα», καλώντας μάλιστα σε νέες διαδηλώσεις, κλιμακώνοντας την εναντίωσή τους απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης του Μακρόν.

Στους δρόμους βγαίνουν, για 18ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο, οι διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλίας.

Στη

γαλλική πρωτεύουσα έχουν ξεσπάσει, ήδη, επεισόδια, καθώς σύμφωνα με το ανταποκριτή του Sputnik, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών.

Η αστυνομία, άλλωστε, έχει από πριν λάβει μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια, αφού πολλοί διαδηλωτές ανάβουν φωτιές σε πλαστικούς τενεκέδες και προκαλούν φθορές.

Το προηγούμενο Σάββατο, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση κανονιών νερού για να διαλύσουν το πλήθος.

Το κίνημα ξεκίνησε τις διαδηλώσεις του στα μέσα Νοεμβρίου του 2018, ενάντια στην αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αλλά οι διαμαρτυρίες δεν άργησαν να λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις ευρύτερης δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της Γαλλίας, θέτοντας τον Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον μιας σοβαρής πρόκλησης.

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα