Ένοπλη ομάδα:Από "εκτέλεση ΠτΔ και Διοικητή στη "νέα Συρία"

«Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας», προοριζόταν η απειλητική επιστολή της Ένοπλης Ομάδας που κτύπησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2013, αμέσως μετά το κούρεμα των καταθέσεων, που επέφερε την κρίση του 2013.

Η εν λόγω επιστολή, απειλούσε με εκτελέσεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

«Σας

προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς», έγραφε, μεταξύ άλλων, η επιστολή.

Η επιστολή υπογραφόταν από κάποια «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου».

Όπως και η επιστολή του 2013, έτσι και αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, εμπεριέχουν σωστή γραμματική και ορθογραφία. Η τελευταία επιστολή, εν αντιθέσει με την πρώτη, είναι δακτυλογραφημένη και ο τύπος γραμματοσειράς της είναι σε μορφή «Georgia» και μέγεθος 14 σε italic μορφή.

"Θα προκληθεί τέτοια ένταση, που θα πάθετε πανικό. Η κατάσταση «Συρία» που σας υποσχεθήκαμε, πλησιάζει. Αφού αυτό το έκτρωμα δεν μας καλύπτει, εμείς έχουμε ψηφίσει δικό μας νόμο ομόφωνα. Σας το είπαμε ξανά. Δεν είμαστε τρομοκράτες. Μην μας αναγκάσετε να γίνουμε. Στο χέρι σας είναι. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις", αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Η Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο του ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο διερευνά την εν λόγω επιστολή, την προέλευσή της, καθώς επίσης και τους εμπνευστές της.

Ιδού η απειλητική προκήρυξη που εστάλη στις τράπεζες
Keywords
Τυχαία Θέματα