Ενοχλημένη και η Σιμπέρ για την απόφαση των Med 7

Μετά τον Μπαρίς Μπουρτζιού, τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, και η απερχόμενη «πρόεδρος» της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ με γραπτή δήλωσή της εξέφρασε δυσφορία για το αποτέλεσμα της 4ης Συνόδου των χωρών της νότιας Ευρώπης που ανήκουν στην ΕΕ (Med 7), όσον αφορά το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, η κ. Σιμπέρ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε και πάλι ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο για το είδος της λύσης που θέλει στο Κυπριακό, παραπέμποντας στη δήλωσή του για μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις και κάλεσε

τον ΟΗΕ να παρέμβει προς τον Ε/κ ηγέτη, όπως γράφει, «για να σταματήσει αυτές τις μονομερείς πρωτοβουλίες».

Ο τ/κ «λαός», συνέχισε η Σιμπέλ Σιμπέρ, έχει αγωνισθεί εδώ και πολλά χρόνια για την ύπαρξή του και έχει επανειλημμένα επιδείξει την επιθυμία του να επιτύχει δίκαιη διευθέτηση στην Κύπρο, που δυστυχώς υπονομεύθηκε στο Κραν Μοντανά τελευταία φορά, από την αποτυχία της ε/κ πλευράς να υιοθετήσει μια λύση που βασίζεται στην ισότητα, οδηγώντας σε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

Η «πρόεδρος» της «βουλής» επικρίνει την κοινή δήλωση για την Κύπρο που εκδόθηκε στη Ρώμη για μηδενικές εγγυήσεις, λέγοντας ότι αυτές οι χώρες της ΕΕ υιοθέτησαν μια συμφωνία, η οποία αγνόησε τη βούληση των Τ/κ. «Αυτή είναι μια μονομερής απόφαση χωρών μελών της ΕΕ που αγνοεί τις απόψεις του τ/κ λαού για το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Αυτό είναι απαράδεκτο και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ».

Στην ίδια δήλωση, η κ. Σιμπέρ αναφέρεται και στην πρόθεση για κατοχύρωση των συντεταγμένων των ΑΟΖ ΕλλάδαςΚύπρου, υποστηρίζοντας ότι αποσκοπεί στη μονομερή κατοχή της θαλάσσιας ζώνης. Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία της ε/κ πλευράς, η οποία παραβλέπει τα δικαιώματα των Τ/κ σε αυτήν την κοινή οικονομική ζώνη καταλήγει η κ. Σίμπερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα