Έγγραφο διαπραγματευτή καταγγέλλει τις τ/κ υπαναχωρήσεις

Με άκρως απόρρητο εσωτερικό σημείωμα, της περασμένης Παρασκευής 24 Μαρτίου, ο διαπραγματευτής Αντρέας Μαυρογιάννης ενημερώνει τον Πρόεδρο και την ομάδα του για την απύθμενη τουρκοκυπριακή στρεψοδικία και υπαναχώρηση σε σωρεία συγκλίσεων, που από χθες βράδυ αποκάλυψε το Σίγμα.

Στο εν λόγω έγγραφο, όπως πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων:

Καταγγέλλεται όχι μόνο η υπαναχώρηση από σημαντικές συγκλίσεις, όπως είναι

το domicile (δικαίωμα ελεύθερης εγκατάστασης), η διατήρηση πληθυσμιακής αναλογίας 4:1, ο τρόπος διαχείρισης των υπό επιστροφή περιουσιών κ.α. αλλά και η ξεκάθαρη και επικίνδυνη διεύρυνση του χάσματος στα σημεία εκείνα όπου υπάρχουν διαφορές, όπως πχ στο significant improvement (σημαντική βελτίωση περιουσιών), το emotional link (συναισθηματικός δεσμός) αλλά και το effective participation (αποτελεσματική συμμετοχή στα όργανα λήψης αποφάσεων).

Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής με σαφώς μειωμένες προσδοκίες ως προς την παραγωγή ουσιαστικού αποτελέσματος.

Την εγκυρότητα της αποκάλυψης του «Σίγμα» σφράγισε και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. "Από το αποτέλεσμα του δείπνου της Κυριακής θα εξαρτηθούν όλα. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν εξηγήσεις ανοιχτά και ειλικρινά. Συστήνω υπομονή και ψυχραιμία αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Διερωτώμαι πώς θα γίνει η επιστροφή σε ουσιαστικές συγκλίσεις, από τις οποίες η τ/κ πλευρά έχει υπαναχωρήσει".

Και όλα αυτά την ώρα που ο κατοχικός ηγέτης συνεχίζει να ξεχειλώνει το σχοινί των απαιτήσεων του, χαράσσοντας κατά φαντασία χρονοδιαγράμματα. "Οι διαπραγματεύσεις δεν θα αφεθούν να κωλυσιεργούν. Τους επόμενους μερικούς μήνες θα ληφθούν αποφάσεις, ο Απρίλης και ο Μάιος είναι μήνες αποφάσεων, είναι μήνες που θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις πραγματικότητες» ανέφερε.

Όπως πληροφορείται το Σίγμα η διαπραγματευτική ομάδα έχει κληθεί σε συνεδρίαση, για σφαιρική ενημέρωση ως προς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις 4 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα