Ένας-ένας φεύγουν οι γιατροί από τα Δημόσια Νοσ. για το ΓεΣΥ

Ολοένα και περισσότεροι ιατροί οι οποίοι ως επί το πλείστον εργάζονται στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, εγκαταλείπουν τη θέση τους για να εγγραφούν ως προσωπικοί ιατροί στο ΓεΣΥ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εκτελεστικός Διευθυντής Νοσηλευτηρίων Λεμεσού-Πάφου ΟΚΥΠΥ, Χρίστος Νικολάου, ανέφερε πως είναι αρκετοί οι ιατροί που ενεγράφησαν στις λίστες του ΓεΣΥ, ωστόσο δεν σημαίνει

πως αυτοί δεν έχουν αναπληρωθεί.

Ο κ. Νικολάου τόνισε πως δεν φαίνεται να προκύπτει μεγάλο θέμα με το φαινόμενο αυτό και σημείωσε πως θα υπάρξουν προσλήψεις μέσα στο Φεβρουάριο για να λυθούν τα όποια μικρά θέματα υπάρχουν.

Όσο αφορά το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, η κατάσταση διορθώθηκε όπως είπε, με προσωπικό από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σχετικά με τα αναθεωρημένα συμβόλαια, τόνισε ότι αυτά ετοιμάζονται για να τα δοθούν στους ιατρούς, με τη διαδικασία να αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη.

Στη δική του παρέμβαση ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, σημείωσε πως η Συνομοσπονδία είχε έγκαιρα υποβάλει τον προβληματισμό της σε περίπτωση που σημειωθεί το φαινόμενο αυτό.

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Νικολάου για τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν, ο κ. Κούμας σημείωσε πως θα ήθελε να ακούσει πιο τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

Ο κ. Κούμας στάθηκε στο γεγονός της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και διερωτήθηκε με ποια διαδικασία θα προσληφθεί νέο προσωπικό, καθώς ο προϋπολογισμός ακόμη δεν έχει εγκριθεί.

Ο κ. Κούμας αναφέρθηκε και στα συμβόλαια τα οποία αναμένονται από τον ΟΚΥΠΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα