Ελβετία: Χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες–Ένας χρόνος από τον 1ο θάνατο λόγω Covid

Οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ελβετία χτύπησαν σήμερα το μεσημέρι και ο κόσμος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επιδημίας του νέου κορωνοϊού με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον πρώτο θάνατο που καταγράφηκε στη χώρα από την COVID-19.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση την Κυριακή, Ο πρόεδρος της Ελβετίας Γκι Παρμελέν είχε ανακοινώσει την εκδήλωση αυτή μνήμης που θα γινόταν σήμερα και είχε καλέσει τους πολίτες

να τιμήσουν τους περισσότερους από 9.300 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την COVID-19.

Στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ στη Λωζάνη, τη γαλλόφωνη αυτή πόλη στο δυτικό τμήμα της Ελβετίας, ο φύλακας Ρενάτο Χόισλερ σήμανε την καμπάνα «La Clemence» του 16ου αιώνα.

Ο Χόισλερ δήλωσε στο Reuters ότι τον Απρίλιο, καθώς η επιδημία εξαπλωνόταν, είχε ξανανέβει τα 153 πέτρινα σκαλιά του καμπαναριού για να χτυπήσει την καμπάνα το βράδυ, με σκοπό να εμψυχώσει τους κατοίκους να δείξουν θάρρος και αλληλεγγύη.

People across Switzerland have observed a minute’s silence for the more than 9,000 people who have died in connection with #Covid19. Afterwards, church bells rang across the country. Video - #Bern Reformierte Kirchgemeinde Bethlehem pic.twitter.com/YJKYTlC03g

Otto Ozols (@OttoOzols) March 5, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα